Hockey

Ja då verkar det vara klart med vilka som går upp i eliten i hockeyn .. Jag det är väl bara gratta och vi kommer tillbaka nästa år o är mer laddade för ett bra år .. Ok all over out

Formel 1 Aus

Har nu sett kvalen till detta första lopp .. Ja vad ska man säga , som det ser ut nu kommer det bli bra jämna team som kör .. Det man får säga är att känner lite bekymmer för mitt stall ? Mc laren verkar börja med vissa problem , men klart det är ett par lopp kvar hehe .
Nya stallet Bryan verkar starka med en  ny bil som satte alla.. på näsan i kvalet , så nu ska det bli spännade i loppet på söndag ..

Så det är bara att hoppas killarna i teamet ska ta sig fram från mitten ? Ok vi hörs

melodikrysset nr 12

I dag var det mycket filmmusik, en genre som jag ofta har svårigheter med. Dels finns det fullt med filmer som jag, trots att jag är filmintresserad, inte har sett, dels kommer jag sällan ihåg temat i eller signaturen till de filmer eller TV-serier jag faktiskt har sett.

Den kände filmkomponist som efterfrågades måste, av ledbokstäverna att döma, vara John Williams, han som bland annat har gjort musiken till "Stjärnornas krig". Men om det är just därifrån som dagens ljudillustration kom, vet jag inte - jag har sett mycket lite av "Stjärnornas krig", och det var längesen. /Musiken kom från "Indiana Jones", upplyser mig en läsare. En annan läsare hävdar att musiken är ur "Stålmannen". Därefter har det kommit in ytterligare en röst på "Indiana Jones". Men även i dessa båda fall stod alltså John Williams för musiken./

Inte heller har jag sett "Titanic". Men så ofta som Céline Dion har spelats i olika sammanhang, förstod jag genast, att det var från den filmen musiken hade hämtats. Och man behöver ju inte ha sett filmen för att veta att Titanic gick på ett isberg.

"Born To Be Wild" kände jag förstås igen. Visste också att den förekom i filmen "Easy Rider" - som jag heller inte har sett. Men lite filmallmänbildning har man ju, så följaktligen visste jag att det efterfrågade fortskaffningsmedlet förkortas MC.

Filmen "Sol över Klara" (1942) har jag förmodligen någon gång sett i TV. Dessutom var rösten på den som sjöng lätt att känna igen. Den tillhörde Edvard Persson.

Carola Häggkvists bidrag i Melodifestivalen 1990 kom jag på att det var "Mitt i ett äventyr" hette låten.

När det gäller schlager och andra topplistelåtar, är jag starkt beroende av att de ska innehålla någon melodikrok som lätt fastnar i musikminnet, för att jag ska komma i håg dem ens strax efter att jag har hört dem.

Björn och Benny skriver ofta såna låtar. Ett exempel är "Välkommen till världen", som vi främst minns i Lill-Babs' insjungning. Och välkomnas till världen gör man ju på ett BB.

Men populärmusik kan se ut på många olika sätt. Också Magnus Uggla lyckas ofta nå stor publik. Här hörde vi hans "Kung för en dag".

Nordman hade onekligen ett eget sound, vilket vi i dag kunde konstatera i "Vandraren". Men till deras framgång bidrog också en skicklig textförfattare, Py Bäckman.

För egen del är jag ännu mer förtjust i en relativt ny låt på topplistorna, "Om du lämnar mig nu" med Lars Winnerbäck och Miss Li.

Det positivt beskrivande ord som Eldeman efterlyste finns förstås i den här raden: "du är så söt när man ser spetsen på din tunga".

Mycket fin var också Jan Johanssons version av den gamla visan "Jag gick mig ut en afton". Den för tankarna till den årstid Anders Eldeman (och förvisso även jag) längtar efter.

Eldeman gjorde i dag liksom förra gången sitt bästa för att besvärja vädrets makten.

Han konstaterade i och för sig att "än så är det långt till vår", när han spelade Alice Tegnérs "Sov du lilla videung".

Men hans håg stod helt uppenbart till "Den blomstertid nu kommer". Den skrevs, efter en äldre, folklig förlaga, av Israel Kolmodin och kom in i 1695 års psalmbok. Senare har den bearbetats ytterligare av Johan Olof Wallin 1819 och Britt G Hallqvist 1979. "Den blomstertid som kommer" är en utomordentligt vacker psalm, som uppskattas också av en hundhedning som skrivaren.


Melodikrysset för vecka 11

Dagens melodikryss var väl inte våldsamt svårt, tyckte jag åtminstone.

Så fort jag hörde den allra första ljudillustrationen, "Albertina", kom orden ur minnet: "Det byggdes ett skepp uti Norden, Albertina så var det skeppets namn"... När vi sjöng den under skoltiden, klämde vi sen alltid i, när det blev dags för "Pumpa läns!".

Thore Skogman - TS - var upphovsman till nästa sång, som också den var stor schlager på sin tid, "Tio tusen röda rosor", där titeln skulle ge oss singularen ros.

Mer rosor blev det sen i ytterligare en gammal schlager, "Strö lite rosor på den väg vi vandra".

Man kunde nästan tro att Eldeman försökte frambesvärja sommaren. Och mycket riktigt kom sen "Idas sommarvisa" av Astrid Lindgren och Georg Riedel. Här efterfrågades vem vi förknippar visan med. Ida förstås!

Ytterligare en liten flicka figurerade i dagens kryss, hon som skrev till sin far, Evert Taube: "Pappa, kom hem, för vi längtar efter dig". Taubes visa heter "Brevet från Lillan".

Evert Taubes viskonst fick vi sen ytterligare ett smakprov på i "Som stjärnor små". De som sjöng var Everts son Sven-Bertil Taube plus Lisa Nilsson. Du hittar min recension av Sven-Bertils CD "Alderville Road" under Kulturspegeln, Musik.

Allra sist i dagens kryss spelades en amerikansk sångerska som jag gillar, Norah Jones. Vi hörde henne i "Don't Know Why".

Melina Merkouri var både kulturskapare och kulturpolitiker, det senare i det socialdemokratiska partiet PASOK i Grekland; hon var faktiskt kulturminister. Här i Sverige är hon kanske mest känd för sin medverkan i filmen "Aldrig på en söndag", en förvisso sevärd klassiker.

Därifrån kan steget synas vara långt till Johann Sebastian Bach och hans värld av fugor och andra verk. Men så ska det ju vara i Melodikrysset.

Och apropå orgelverk: ett lika stort steg är det sen till Nils Dackes partyorgel. I dag hörde vi honom spela ABBAs "Waterloo".

Därmed är vi inne på dagens avslutande ämne, Melodifestivalen. (ABBAs låt förekom i 1973 1974 års upplaga.)

Tidigare i krysset hörde vi Petra Nielsen i "Tango, tango". Året var 2004.

Från Melodifestivalen 2002 var "Kom och ta mig långt härifrån" med Brandsta City Släckers, vars gruppnamn skulle leda oss till svarsordet brand.

I årets upplaga tävlar Agnes (Carlsson), känd från Idol som jag aldrig någonsin har tittat på. Men för säkerhets skull spelade man inte hennes bidrag i årets tävling utan i stället "On And On".


Stök i lägenhet

Man får väl säga det är tur man tar sig tid och plockar med en del saker hehe .. Jag tog ett ryck och möblera om i sovrummet och ska se om det kunde vara en lösning på att man ev sover skönare ?
Men vad hittar man då ? Jo man ser en del kläder som man inte sett på ett tag hehe .. Det var ett billigt sätt och bra sätt att skaffa mer kläder ..

Ska man se tro på en del som säger att man ska ha en del möbler på ett visst sätt för få rätt miljö och så ?
Tror det är nått kinesikt eller asiat kommer inte ihåg var det är för nått ,men nu är det så jag har flyttat en del ..

Vi får se om det blir bra eller inte ,, ska berätta sen .. hehehe

Sömnproblem

Ja har haft det svårt att koppla av o sova på nätterna , ja det verkar vara ett problem som jag delar med många enl text tv sidan lör .. Jag har varit o besökt våran företagsdoktor som berättta lite om vissa tips man kan göra ..

Man kan ev gå ut och gå ca 40-45 minuter o lyssna på fåglar och njuta av det fina vädret ? Ja ja det kan man väl hehe ,säger han till den mest motiverade o röra på sig haha .. Men det ligger lite i det ?  Tittar man ut nu så varför inte man ska inte klaga på vädret som vi fick söndag ..

Men som ja berätta förr , det finns en vän som står i sin ensamhet i ett garage , den vännen vill med ut o se på deet fina vädret ? Ok nog om det , jag fick utskrivna piller för att kunna sova riktigt på natten .. Ska vara ett medel för att kunna gå vidare med en del saker som har varit som en skugga över mig .. Ska man kunna gå vidare med vissa saker måste man enl doktorn vara utvilad .. Så det är bara att göra det .. Så får man se sen då om man ska kunna bli som folk när man fått ordning på att inte kunna koppla av och sova ..

Söndag 15 mars 09

 Ja det var ju bra att det blev vinst för laget , det var en tät o rätt bra kamp .. O notan satte den avgörande pucken som gjorde att det kunde bli 2 poäng ..BRA .. Få se i kväll eller rättare sagt på em hur det går för laget . Hemma kamp brukar vara ok i ABB Arena .. Vi återkommer om det ..

Hockey

Ja vill att det kommer att gå vägen nu för VIK ..De spelar borta mot AIk ...just nu kl 2030 fredag håller det ,, 1-2

Men det är bra att få denna vinst med sig till matchen mot Växsjö nu på söndag ..

mc väder ?

Nu ska vi väl gå mot ett finare väder ..VÅR eller ??  Om det nu kunde bli väder som man kan ta en tur med sin mc o känna den sköna vårluften o alla lukter som man kan känna in i hjälmen ..

Men man får väl stå ut ett tag till , ja ca 1.5 mån ? Köpte den 5 /4 -08 så då var det bra väder ,lite kallt men det gick att åka ? Men men det är väl kanske i slutet på april låter som en bra idé att man kan ta ut den o ta en tur o känna på friheten en stund .. O ta en tur runt o fika , sen kanske det är mer tid för att kunna ta den tiden när man inte har teatern .

Och ge tid för annat som har betydelse för mig just nu !! Det finns saker som inte går med andra ord än att säga det är viktigt för mig att inte vara ojust o säga det har jag inte tid med ..

Denna person har börjat vara en fin känsla som inte ska försakas utan ska vara betydelse för varann ..
Om det nu är meningen att man ska vara en eller 2 ? Ja då ska man ta sig tid för att visa att det ska vi göra ?
Det ska man kunna hitta på ? Men inann vi kommer dit ska man väl tycka lika ?
Men till dess , ja vi kör på och ser till att vara rädda om varann i dessa kristider både mot dig o mig ?
Och inte kasta skit på saker utan du törs ta det franför den du tycker inte om .. Utan var öppen o stå för dina inlägg?
Och som sagt ... Var rädda om varann nu // micke

Teater

Vi börjar närmar sig för att nu gå in i ett skede som man ska anses som vara god för att tycka att det ska bli kul att få visa upp denna pjäs för våra besökare .. Nu ska det gå att boka på telenr 120 34 .. Vi spelar dessa dagar

21 ,22 24 28 29 mars .. Helger börjar vi kl 18:00  Vardagar kör vi 19;00
4,5 April ..                 Föreställningen beräknas hålla på ca 2 timmar med en kaffepaus ,det kommer att gå att boka på en förbeställd sittplats så allt ska vara i ordning när man vill sitta ner o fika ..

Denna pjäs av moliere är en tolkning av oss så det är en rolig pjäs om man får säga det själv hehe .
Så välkomna till Norrby Teater ..

Tillbaka

Ja vad säger man för inte det ska vara vissa  personliga typ taskiga påhopp ger det en chans o börja blogga på denna sida .. ?? Kommer ge ut till vissa som man jan ge förtroende till kommer då såna saker då kan man utröna varifrån det kommer ..

Jag tycker om man tabbar sig i livet kan man få en chans o få ställa saker tillrätta utan att man ska få saker som ska sänka en mer än nödvändigt ? Ok kan man få göra så eller ??


RSS 2.0